Sözlü Tarih Çalıştayı (19-20 Haziran 2012, Eskişehir)
Tarih Vakfı tarafından 19-20 Haziran 2012'de, Eskişehir'de Türkiye Turizm Tarihi Araştırması'nda görev alacak 22 akademisyeni kapsayan Uygulamalı Sözlü Tarih Çalıştayı düzenlendi. Tarih Vakfı'dan Gülay KAYACAN'ın yürüttüğü atölye çalışmasının ilk gününde tarih yazımında sözlü tarih çalışmalarının önemi, sektör ya da kurum tarihi çalışmalarında sözlü tarih alan araştırmasının tasarlanması, görüşme teknikleri, uygulama ve araştırma çıktıları tartışıldı. İkinci gün ise katılımcılar sözlü tarih çalışmasının uygulamasını yaptılar.
Kaynak Kişi İsim Belirleme Çalıştayı-I (3-4 Eylüyl 2012, Eskişehir)
3 - 4 Eylül 2012 tarihlerinde, Eskişehir'de, Grand Namlı Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Turizm Tarihi Araştırması'nda görüşlerine başvurulacak kaynak kişilerin belirlenmesi çalışması yürütülmüştür. Toplantıya araştırma ekibinin yanı sıra Danışma Kurulu üyeleri de katılarak, kaynak kişi belirleme çalışmasında uyulacak yönteme ilişkin uygulamalar üzerinde görüşbirliğine varılmasının ardından, kaynak kişi isim belirleme çalışması gerçekleştirilmiştir.
Sözlü Tarih Konulu Video Konferans Semineri (13 Aralık 2012, Boston, ABD)
Türkiye Turizm Tarihi Araştırması (1923 – 2013) çalışması kapsamında 13 Aralık 2013 tarihinde Skype üzerinden sözlü tarih yöntemi konulu bir semineri verildi. Turizm Fakültesi seminer salonunda Türkiye Turizm Tarihi Araştırması başlıklı projede görevli olan araştırmacılara, ABD'nin Cambridge (Boston) bölgesinde 1990 yılından bu yana Cambridge Tarih Araştırmaları Merkezi’nde sözlü tarih çalışmaları yürütmekte olan Sarah Boyer tarafından Skype üzerinden bir seminer verildi. Harvard ve MIT gibi seçkin üniversitelerin bulunduğu Cambridge bölgesi özelinde 1990 yılından bu yana sözlü tarih çalışmaları yapan Sarah Boyer sözlü tarih araştırmalarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Sarah Boyer’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve kitap olarak yayımlanan sözlü tarih çalışmaları arasında şunlar yer alıyor: “Crossroads: Stories of Central Square, Cambridge, Massachusetts 1912-2000”, “Common Cause, Uncommon Courage: World War II and the Home Front in Cambridge, Massachusetts”, “All in the Same Boat: Twentieth-Century Stories of East Cambridge, Cambridge, Massachusetts”,
Kaynak Kişi İsim Belirleme Çalıştayı-II (22-23 Şubat 2013, İstanbul)
Türk turizminde 1923-2013 yılları arasında yaşanan gelişmeleri yazılı ve görsel olarak kayıt altına almayı amaçlayan çalışmaya kaynaklık edecek 400 kişinin belirlenmesi amacıyla 22-23 Şubat 2013 tarihlerinde İstanbul'da,Taksim’deki Point Otel’de gerçekleştirilen ‘Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı’nda belirlendi. ‘stanbul Taksim Point Otel’de “Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı” etkinliğinde bir araya gelen 60 turizm uzmanı tarafından belirlendi. Çalıştaya aralarında eski bakan, müsteşar, bürokrat, emekli öğretim görevlisi ile turizmin her alanında çalışmış ve günümüzde de turizmle aktif olarak uğraşan 60 duayen katıldı. Duayenler, kaynak kişi olarak görüşülmesi gereken isimleri belirleyip çalışmaları yürütecek ekibe yazdırdı. Bu isimlerden ortaya çıkan 400’ü aşan isim, kamu, turizm işletmecisi, tur operatörü, seyahat acentasi, rehber, STK gibi ilgili oldukları başlıklar altında listelendi.
Sözlü Tarih Görüşme Metinlerinin Raporlaştırılması Konulu Seminer (29 Mart 2013, Eskişehir)
Eskişehir Gıda ve Hizmet İşletmeleri Kurum Tarihi çalışması kapsamında, 29 Mart 2013 tarihinde sözlü tarih görüşmelerinin raporlaştırılması konusunda bir seminer verildi. Kurum tarihi çalışmasında görev alan Anadolu Üniversitesi'nde görevli 25 akadademisyenin katıldığı seminer Tarih Vakfı'ndan Gülay KAYACAN tarafından verildi.
Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Çalıştayı -III (27 Nisan 2013, Antalya)
Türk turizm tarihini ortaya çıkaracak ''Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Antalya Kaynak Belirleme Çalıştayı'' Antalya'da yapıldı. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Tarih Vakfı ve Ekin Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği ''Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Antalya Kaynak Belirleme Çalıştayı'' Antalya Kaleiçi'nde bulunan Marine Otelde düzenlendi. Düzenlenen çalıştaya turizm sektörünü temsileri çok sayıda eski bürokrat, turizm yatırımcısı, otel müdürü, turist rehberi, akademisyen, turizm gazetecisi, gezi fotoğrafçısı katıldı. İlki İstanbul'da yapılan çalıştay’ın Antalya toplantısındaki katılımcılar, Türk turizm tarihine önemli katkılarda bulunmuş ve çoğu unutulmaya yüz tutmuş, turizm tarihine ışık tutacak Antalya ve ilçelerindeki kişileri belirledi.
Yemek Tarihi Metinlerinin Yazımı konulu söyleşi (31 Mayıs 2013, Eskişehir)
Sakarya Ünivedrsitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Arif Bilgin tarafından Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırmacı proje ekibine yönelik olarak 31 Mayıs 2013 tarihinde "Yemek Tarihi Metinlerinin Yazımı" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.
Yaratıcı Yazma Atölyesi (22-26 Nisan 2015, Meryan Otel, Alanya)
Dramaturg Canan Sanan yönetiminde Türkiye Turizmi Sözlü Araştırması'nda araştırmacı olarak görev yapan 18 araştırmacıya 22-26 Nisan 2015 tarihlerinde "Yaratıcı Yazma Atölyesi" düzenlendi.